- En blogg om heminredning

Hur du dukar på ett snyggt sätt med servetter


skrivet den 30 jun av Nicklas, klockan:13:48

Flera av oss har problem att duka snyggt, både när det gäller middag för två, fyra eller fler. Det finns dock tips att ta till, och flera av dessa inkluderar färska grönsaker samt frukt, olika typer av servetter och blandat duksporslin. När det gäller grönsaker och frukt så finns det flera typer du kan duka upp med på bordet. Bland annat är kronärtskockor en underskattad grönsak, den går att ha som prydnad eller helt enkelt som en typ av namnskylt. Du kan också pynta med frukt och grönsaker som du kan ha som tilltugg till maten, vilket gör det hela lite festligare. Murgröna går också att göra under med när det gäller att fylla upp plats och göra en typ av "more is more"...

Servetter går att fixa iordning på tusen olika sätt. Att klippa till lakan i olika mönster, använda gamla kökshanddukar till tabletter och servetter på samma gång samt linnehanddukar som går över bordskanten och också fungerar som duk är tre exempel på hur kreativ du kan vara med servettlösningen.

Det går också bra att blanda gammalt och nytt porslin för att skapa en mysig stämning beroende på vad och vem du dukar till. Samma gäller bestiken då du kan ha olika storlekar till dina rätter.

Jag kommer blogga senare i eftermiddag angående badrum, tills dess - på återseende!

Nicklas


Currently rated 3.0 by 5 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed